Προορισμοί


Χτισμένο ανάμεσα σε δύο ράχες με υπέροχη θέα στον Παγασητικό κόλπο, κάτω από την κορυφή του Πηλίου, Εύζωνα ή Σχιτζουράβλι βρίσκεται ένα από τα γραφικότερα χωριά του Πηλίου, ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας. Πρόκειται για ένα παλιό κεφαλοχώρι μόλις 20 χλμ. ανατολικά του Βόλου, σε υψόμετρο 700 μ. και σε αμφιθεατρική θέση με θέα τον Παγασητικό κόλπο, που παρά την ομορφιά του και την πλούσια πολιτιστική του κληρονομιά δεν έχει τραβήξει ακόμα την προσοχή των πολλών και έχει διατηρήσει αναλλοίωτα τα παραδοσιακά του χαρακτηριστικά.

Περισσότερα

Εάν ο δρόμος σας σας φέρει στο Πήλιο και θέλετε να βρεθείτε σε ένα αμιγώς παραδοσιακό χωριό, σε ένα χωριουδάκι μιας άλλης εποχής, αγνής και νοσταλγικής, ελάτε στον Άγιο Λαυρέντιο. Κτισμένος στις νότιες πλαγιές του Πηλίου σε υψόμετρο 600 μ. και μόλις 19 χλμ. από την πόλη του Βόλου ο Άγιος Λαυρέντιος θα σας μαγέψει θυμίζοντας στους παλιούς μια επαρχία της δεκαετίας του 60’ και μαθαίνοντας στους νεότερους τι θα πει αυθεντικότητα και παράδοση.

Περισσότερα

Αν βρεθείτε στο Πήλιο και θελήσετε να δείτε κάτι διαφορετικό από το κλασικό πηλιορείτικο σκηνικό τότε ήρθε η ώρα να επισκεφθείτε τα Άνω Λεχώνια, σε υψόμετρο 150 μ. ένα σχεδόν πεδινό χωριό του δυτικού Πηλίου 11 χλμ. νοτιοανατολικά του Βόλου και μόλις 1 χλμ. από τη θάλασσα. Πρόκειται για ένα εύφορο μέρος που παράγει φρούτα, κυρίως τα ξακουστά του αχλάδια, ελιές και λαχανικά. Η ονομασία του οφείλεται πιθανότατα στη σλαβική λέξη λεχ που σημαίνει πεδινός ή στο όνομα κάποιου ηγεμόνα με το όνομα Λέχωνα ενώ σύμφωνα με την λαϊκή άποψη της περιοχής, η γη είναι τόσο εύφορη που μπορεί να παράξει οτιδήποτε λαχταρήσει να φάει μία λεχώνα.

Περισσότερα

Αγριά: η κοντινότερη απόδραση για έναν Βολιώτη αλλά και για κάθε επισκέπτη!

Περισσότερα

Η Αργαλαστή, που απέχει 40 χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου, είναι ένα παραδοσιακό κεφαλοχώρι και έδρα του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Το χωριό είναι χτισμένο σε ένα εύφορο οροπέδιο σε υψόμετρο 250 μέτρων και περιβάλλεται από ελαιώνες και άγρια δάση. Η ονομασία του χωριού φαίνεται να προέρχεται από τις λέξεις «αργά» και «ελαύνω» καθώς, σύμφωνα με την παράδοση, από εδώ πέρασε η Αργώ του Ιάσονα στο δρόμο της για την Κολχίδα. Μια άλλη εκδοχή υποστηρίζει ότι το όνομα προέρχεται από την παράφραση της τουρκικής λέξης «ραστ», που σημαίνει συγχώρεση.

Περισσότερα

Η Βυζίτσα είναι ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα παραδοσιακά χωριά στο Πήλιο. Χτισμένη σε υψόμετρο 500 μέτρων σε μια κατάφυτη περιοχή ανάμεσα στις Μηλιές και τις Πινακάτες, απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από το Βόλο. Η ιστορία της θα σε ταξιδέψει πίσω στο 16ο αιώνα, τότε που έφτασαν στην περιοχή εύποροι Έλληνες της Αιγύπτου για να χτίσουν το νέο σπιτικό τους. Θα ακούσεις να χαρακτηρίζουν το χωριό ως υπαίθριο μουσείο παραδοσιακής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής και όχι άδικα, καθώς έχει ανακηρυχθεί διατηρητέος οικισμός με προεδρικό διάταγμα ήδη από τη δεκαετία του 1980.

Περισσότερα

Αν βρεθείτε ποτέ στο μαγευτικό Πήλιο μη παραλείψετε να επισκεφθείτε την Ζαγορά. Στα 46 χλμ. βορειοανατολικά από τον Βόλο, σε υψόμετρο 500 μ. με θέα προς το Αιγαίο αποτελεί ένα από τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου. Κατά τον 17ο και 18ο αι. ανήκε στις τέσσερις σπουδαιότερες πόλεις της Θεσσαλίας καθώς γνώρισε ακμή από τη μεταξουργία, τις βιοτεχνίες υφασμάτων, τα βαφεία, την ξυλογλυπτική και το εμπόριο. Αποτελείται από τέσσερις συνοικίες: Αγία Παρασκευή, Αγία Κυριακή, Άγιο Γεώργιο και Άγιο Σωτήρα. Τα σπίτια της περιτριγυρίζονται από πράσινο, ενώ συχνά μέσα στις αυλές τους περνούν νερά από τα ρυάκια που κυλούν δίπλα στον δρόμο.

Περισσότερα

Αν βρεθείτε στο βουνό του Παγασητικού και μαγευτείτε από τα ορεινά του θέρετρα μην παραλείψετε να αφεθείτε και στην μαγεία των Καλών Νερών. Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή παραθαλάσσια θέρετρα του Δυτικού Πηλίου που οφείλει το όνομά του στα άφθονα τρεχούμενα και ιδιαίτερα χωνευτικά νερά που αναβλύζουν από τις δεκάδες βρύσες του χωριού. Αποτελούν οδικό κόμβο που συνδέει τον Βόλο, που απέχει μόλις 20 χλμ., με το Ανατολικό Πήλιο και είναι ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριουδάκι. Είναι ένα από τα πιο ανεπτυγμένα τουριστικά χωριά του Πηλίου με παντός είδους καταλύματα, εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και μπαράκια που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Περισσότερα

Μόλις 3 χιλιόμετρα μετά την κοσμοπολίτικη Άφησσο (ή Άφυσσο), ακολουθώντας το δρόμο μετά την παραλία του Αμποβού θα συναντήσεις ένα μικρό γραφικό ψαροχώρι, το Λεφόκαστρο. Αυτός ο παραθαλάσσιος οικισμός είναι χτισμένος σε μια μικρή κατάφυτη παραλία, με τα δέντρα και τη βλάστηση να φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Το Λεφόκαστρο απέχει 34 χλμ από το Βόλο και ενδείκνυται για τουρισμό ήπιων τόνων.

Περισσότερα

Αν σας βγάλει ο δρόμος στο βουνό των Κενταύρων επιβάλλεται να επισκεφθείτε το χαρακτηρισμένο από τον Ελευθέριο Βενιζέλο «μπαλκόνι του Πηλίου», τη Μακρυνίτσα. Χτισμένη σχεδόν κατακόρυφα σε μια καταπράσινη πλαγιά του Πηλίου απέχει μόλις 11 χιλιόμετρα από τον Βόλο και αποτελεί ένα πανέμορφο θέρετρο με άφθονα νερά και πλούσια βλάστηση. Ήταν σημαντικό κεφαλοχώρι της περιοχής κατά την Τουρκοκρατία λόγω της ακμής του στο εμπόριο και την βυρσοδεψία φθάνοντας κατά τον 18ο αι. σε πληθυσμό περίπου 4.500 κατοίκων, όταν ο Βόλος είχε μόλις 3.500. Αποτελείται από τρεις συνοικίες που είναι κτισμένες κλιμακωτά, σχεδόν κάθετα προς την πλαγιά, τις οποίες ένωνε ένα πέτρινο καλντερίμι.

Περισσότερα

Ανάμεσα στην γαλάζια θάλασσα του Παγασητικού Κόλπου και τις καταπράσινες πλάγιες του ορεινού όγκου του Πηλίου υπάρχει ένας μοναδικός προορισμός για τις διακοπές σου. Η Μηλίνα είναι ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό του Νοτίου Πηλίου, που έχει εξελιχθεί σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Αργαλαστή και Λαύκος και απέχει 50 χλμ από την πόλη του Βόλου. Το όνομα της λέγεται ότι προέρχεται από τη λέξη «mlin» που στα σλάβικα σημαίνει «νερόμυλος».

Περισσότερα

Ένας από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς στο Πήλιο είναι οι Μηλιές, που βρίσκονται σε απόσταση 28 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Βόλου. Το πανέμορφο αυτό χωριό είναι χτισμένο αμφιθεατρικά σε μια από τις κατάφυτες πλαγιές του βουνού των Κενταύρων και σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 250 μετρά στη γειτονιά του σιδηροδρομικού σταθμού μέχρι 450 μέτρα στο υψηλότερο σημείο.

Περισσότερα

Οι Πινακάτες, ένα από τα πιο αυθεντικά χωρία του Πηλίου, είναι χτισμένες σε υψόμετρο 580 μέτρων με καταπληκτική θέα στον Παγασητικό κόλπο. Βρίσκονται ανάμεσα στην πολυσύχναστη Βυζίτσα και τον Άγιο Γεώργιο Νηλείας και απέχουν από το Βόλο περίπου 25 χιλιόμετρα. Οι Πινακάτες είναι λιγότερο γνωστές σε σχέση με τα γειτονικά χωριά όπως οι Μηλιές και η Βυζίτσα, χωρίς ωστόσο να υστερούν σε ομορφιά. Μάλιστα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτό είναι και το πλεονέκτημα του χωριού, καθώς η περιορισμένη επισκεψιμότητα το καθιστά πραγματικό ησυχαστήριο για όσους θέλουν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τη γαλήνη του πηλιορείτικου τοπίου.

Περισσότερα

Ακολουθώντας μια γραφική διαδρομή ανάμεσα σε ελαιώνες και οπωροφόρα δέντρα, φτάνεις στο σε ένα από τα πιο φημισμένα ψαροχώρια του Πηλίου με θέα τις Βόρειες Σποράδες. Ο Πλατανιάς, που βρίσκεται 60 χλμ νοτιοανατολικά του Βόλου, είναι επίνειο του χωριού Προμύρι και αποτελεί το μεγαλύτερο αλιευτικό καταφύγιο της Μαγνησίας. Στο λιμανάκι του χωριού συναντάς τράτες, γρι-γρι, ψαρόβαρκες αλλά και πολλά σκάφη αναψυχής.

Περισσότερα

Αν βρεθείτε στο σαγηνευτικό Πήλιο θα είναι κρίμα να μην επισκεφθείτε την πανέμορφη Πορταριά. Σε θαυμάσια τοποθεσία με άφθονο πράσινο, τρεχούμενα νερά και σκαρφαλωμένη στις νοτιοδυτικές πλαγιές του Πηλίου, μαζί με την γειτονική της Μακρυνίτσα, η Πορταριά αγναντεύει τον Παγασητικό κόλπο. Σε υψόμετρο 600 μέτρων και σε απόσταση μόλις 13 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Βόλου αποτελεί ίσως το πιο γνωστό και τουριστικά ανεπτυγμένο χωριό του Πηλίου. Το φυσικό της κάλλος, η κοντινή της απόστασή της τόσο από το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου όσο και από τη θάλασσα και οι άψογες τουριστικές της παροχές για όλα τα γούστα και όλα τα πορτοφόλια, την καθιστούν τον απόλυτο τουριστικό προορισμό, ιδίως τον χειμώνα.

Περισσότερα

Αν θες να κολυμπήσεις στα τυρκουάζ νερά μιας από τις μοναδικότερες παραλίες στον κόσμο, τότε πρέπει σίγουρα να επισκεφτείς τη Φακίστρα. Η παραλία βρίσκεται στο ανατολικό Πήλιο, περίπου 5 χλμ. από την Τσαγκαράδα. Πρόκειται για ένα μικρό φυσικό κόλπο με άμμο και ψιλό βότσαλο που περιβάλλεται από απόκρυμνα βράχια και πυκνή βλάστηση. Τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά της σε συνδυασμό με την άγρια ομορφιά της, την έχουν κάνει παγκοσμίως γνωστή καθώς κατέχει την 7η θέση ανάμεσα στις 50 καλύτερες παραλίες του κόσμου, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσίευσε η εφημερίδα Guardian.

Περισσότερα

Αν θέλετε να βιώσετε την απόλυτη παραδοσιακή φιλοξενία και να γευτείτε της ομορφιές της ορεινής φύσης δε μένει παρά να επισκεφθείτε τα Χάνια. Σε υψόμετρο 1.200 μέτρων και μόλις 26 χιλιόμετρα από τον Βόλο, ο ορεινότερος οικισμός του νομού Μαγνησίας, σας περιμένει για να τον ανακαλύψετε. Η ονομασία του οφείλεται στα παλιά πανδοχεία, όπου φιλοξενούνταν οι ταξιδιώτες και οι έμποροι που μετέφεραν τα εμπορεύματά τους από τον Βόλο στα χωριά του ανατολικού Πηλίου και αντίστροφα. Τα Χάνια αποτελούν αγαπημένο προορισμό για όσους λατρεύουν το χιόνι και τις περιπέτειες που προσφέρει τον χειμώνα, αλλά και για όσους αναζητούν δροσιά το καλοκαίρι.

Περισσότερα

Στην ανατολική πλευρά του Πηλίου θα συναντήσεις το Χορευτό, ένα παραθαλάσσιο οικισμό που απλώνεται κατά μήκος μιας από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες παραλίες της περιοχής. Είναι το επίνειο της Ζαγοράς, καθώς απέχει μόλις 9 χιλιόμετρα από το κεφαλοχώρι του Πηλίου. Η απόσταση από την πόλη του Βόλου είναι περίπου 55 χιλιόμετρα, ωστόσο θα χρειαστείς κάτι περισσότερο από μια ώρα για να φτάσεις, εξαιτίας των πολλών στροφών. Η εικόνα που θα αντικρίσεις ωστόσο, με τα αιωνόβια πλατάνια να στολίζουν τον παραλιακό δρόμο του οικισμού και η τεράστια παραλία με την ψιλή άμμο θα σε αποζημιώσουν πλήρως.

Περισσότερα

Ένα από τα εντυπωσιακότερα παραθαλάσσια τουριστικά θέρετρα του Πηλίου είναι το Χόρτο. Το επίνειο της Αργαλαστής που ξεχωρίζει για την εντυπωσιακή φυσική ομορφιά του, βρίσκεται στα παράλια του Παγασητικού κόλπου και απέχει περίπου 46 χιλιόμετρα από το Βόλο. Ο οικισμός είναι χτισμένος σε ένα μικρό όρμο, ο οποίος περιβάλλεται από ελαιώνες που απλώνονται μέχρι τη θάλασσα.

Περισσότερα
Χάρτης
Χρησιμοποιούμε cookies & παρόμοιες τεχνολογίες

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί μονάδες αποθήκευσης και συλλέγει στατιστικά για την βέλτιστη εμπειρία του χρήστη.
Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε σε αυτό.

Ρυθμίσεις απορρήτου

Ελέγξτε και διαμορφώστε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας

Cookies

Τα cookies και παρόμοιες τεχνολογίες όπως το LocalStorage είναι μικρά αρχεία που μπορεί να αποθηκευτούν στον υπολογιστή σας ή σε άλλες συσκευές με δυνατότητα πλοήγησης στο διαδίκτυο, όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο. Χρησιμεύουν στην βελτίωση της λειτουργικότητας της ιστοσελίδας αλλά και για την διατήρηση των προτιμήσεων του χρήστη.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε ή να περιορίσετε την μεταβίβαση των cookies, αλλάζοντας τις ρυθμίσεις του περιηγητή σας (web browser).
Τα cookies που έχουν ήδη αποθηκευτεί μπορούν να διαγραφούν ανά πάσα στιγμή.

Εγγραφές που χρησιμοποιούνται σε αυτήν τον ιστοσελίδα:

Προτιμήσεις συγκατάβασης LocalStorage / 6 μήνες

Τοποθετείται όταν συμφωνήσετε με αυτούς τους όρους. Αποθηκεύει τις προτιμήσεις απορρήτου.

Analytics

Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, οι ακόλουθες πληροφορίες θα αποθηκευτούν: ο ιστότοπος από τον οποίο ήρθατε στην σελίδα μας, τα μέρη του ιστότοπου μας που επισκεφθήκατε, την ημερομηνία και ώρα της επίσκεψής σας, την διεύθυνση IP σας, πληροφορίες για τη συσκευή (είδος συσκευής, λειτουργικό σύστημα, ανάλυση οθόνης, γλώσσα, χώρα, και είδος περιηγητή) που χρησιμοποιήσατε στην επίσκεψη σας, και άλλα.

Εάν δεν επιθυμείτε να ανιχνεύεστε, μπορείτε να κάνετε χρήση κάποιου πρόσθετου (web browser extension) σχετικό με επιλογές ιδιωτικότητας.

Ανιχνευτές που χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο:

Ron Analytics analytics.ron.gr / 12 μήνες

Αυτή η υπηρεσία επεξεργάζεται δεδομένα χρήσης για στατιστικούς λόγους, για την βελτίωση της ιστοσελίδας και την αναγνώριση και αποτροπή κακής χρήσης. Σέβεται την επιλογή απορρήτου 'Do Not Track' στις ρυθμίσεις του περιηγητή σας.

Υπηρεσίες Τρίτων

Υπηρεσίες τρίτων βοηθούν την ιστοσελίδα με το να προσφέρουν χρήσιμα πρόσθετα αλλά ενδέχεται να σας ανιχνεύουν με ή χωρίς χρήση cookies.
Μπορείτε να αρνηθείτε τα cookies από τρίτους στις ρυθμίσεις του περιηγητή σας, αλλά αυτό δεν εγγυάται ότι ο πάροχος της υπηρεσίας δεν θα κρατήσει πληροφορίες για το αίτημά σας.

Παρακαλώ επισκεφθείτε το σύνδεσμο που παρέχεται σε κάθε υπηρεσία για περισσότερες πληροφορίες περί της πολιτικής απορρήτου της εκάστοτε υπηρεσίας.

Υπηρεσίες τρίτων που χρησιμοποιούνται σε αυτό τον ιστότοπο:

Open Street Maps openstreetmap.org

Το OpenStreetMap είναι φτιαγμένο από μία κοινότητα χαρτογράφων που συνεισφέρουν και συντηρούν τα δεδομένα για δρόμους, μονοπάτια, καφετέριες, σιδηροδρομικούς σταθμούς και περισσότερα παγκοσμίως.
Πολιτική απορρήτου OSM

Google Adsense google.com/adsense

Το Google AdSense είναι πρόγραμμα που τρέχει από την Google που επιτρέπει στους εκδότες στο Δίκτυο ιστότοπων περιεχομένου Google να εξυπηρετήσει αυτόματο κείμενο, εικόνα, βίντεο ή διαδραστικές διαφημίσεις στα μέσα ενημέρωσης, που στοχεύουν στο περιεχόμενο του ιστοτόπου και το κοινό. Αυτές οι διαφημίσεις χορηγούνται, ταξινομούνται και συντηρούνται από την Google.
Πολιτική απορρήτου Google

Μπορείτε να ανοίξετε ξανά αυτές τις ρυθμίσεις πατώντας το κουμπί Ρυθμίσεις απορρήτου που βρίσκεται στο υποσέλιδο.